Yatay Geçiş
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
2020-2021 ORTALAMA VE MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1)
YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ
Başvuru Tarihleri: 13.07.2020 – 28.08.2020
Değerlendirme Tarihleri: 31.08.2020 – 04.09.2020
Sonuçların İlanı: 08.09.2020
Asil Kayıt Tarihleri: 09.09.2020 – 18.09.2020
Yedek Kayıt Tarihleri: 21.09.2020 - 30.09.2020
Başvurular Sistem Üzerinden Yapılacak Olup, Posta veya Elden Başvuru Evrakı Kabul Edilmeyecektir.
Üniversitemiz Ön lisans / Lisans programlarına 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yatay Geçiş yapmak isteyen öğrenciler, başvuru işlemlerini 13 Temmuz 2020 - 28 Ağustos 2020 tarihleri arasında aşağıda yer alan Başvuru linkinden yapması gerekmektedir.
Başvuru Esnasında Dikkat Edilecek Hususlar
‘Yeni kullanıcılar’ kısmından T.C Kimlik No ve e-postanızı doldurarak mail adresinize gelecek şifre ile ‘Mevcut kullanıcılar’ alanından giriş yapabilirsiniz.
Giriş işleminden sonra ilgili alanları doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Tüm işlemleri tamamladığınız takdirde e-postanıza gelecek onay mailini kontrol ederek başvurunuzun gerçekleştiğini teyit edebilirsiniz.
Başvuruda İstenilen Belgeler
Onaylı Öğrenci Belgesi
Onaylı Transkript
ÖSYM Sonuç Belgesi
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisans ve Ön lisans Yatay Geçiş Kontenjanları – Taban Puanları ve Özel Koşullarının Yer Aldığı Tabloları Görmek İçin Aşağıdaki Yer Alan Linkleri Tıklayınız.
GENEL NOT ORTALAMASI İLE YATAY GEÇİŞ
2020-2021 Ortalama ile Yatay Geçiş Kontenjanları
Genel Not Ortalaması ile Yatay Geçiş Burs Olanakları
Burs Yönergesi Madde 7/3
(3) Yatay geçişlerde, vakıf yükseköğretim kurumlarından üniversitemizi tercih eden öğrencilerin bağlı bulundukları üniversitelerde elde ettiği Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına (AGNO) göre, her akademik yılın başında hazırlanıp ilan edilen tabloya göre indirim oranı uygulanır. Aynı durum, kurum içi yatay geçişlerde de geçerlidir. Devlet üniversitelerinden gelenlere “Puanları veya not ortalamaları hangi bursa denk geliyorsa onu kullanacaklar” maddesi uygulanacaktır.
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE-1) İLE YATAY GEÇİŞ
2020-2021 Merkezi Puan (Ek Madde-1) ile Yatay Geçiş Kontenjanları
Merkezi Puan (Ek Madde-1) ÖSS ile Yatay Geçiş Burs Olanakları
Merkezi Puan (Ek Madde-1) DGS ile Yatay Geçiş Burs Olanakları
Burs Yönergesi Madde 7/2
(2) Yatay geçişlerde, vakıf yükseköğretim kurumlarından üniversitemizi tercih eden öğrencilerin ÖSYS ve DGS merkezi yerleştirme puanı, üniversitemizde aynı yıldaki geçmek istediği programın hangi kısmi burs oranının puan aralığına uygunsa o oran uygulanır. Aynı durum, kurum içi yatay geçişlerde de geçerlidir. Devlet üniversitelerinden gelenlere “Puanları veya not ortalamaları hangi bursa denk geliyorsa onu kullanacaklar” maddesi uygulanacaktır.
Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız
Not : Farklı bir bölüme yatay geçiş yaparak gelen öğrenciler, geçmek istedikleri bölüm için kayıt olacağı yıldaki öğrencilerin ödeyeceği ücreti öder.
Örnek: Hemşirelik bölümü 2.sınıfından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne EK 1 ile yatay geçişle gelen öğrenci Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 1. Sınıfa kayıt olacaksa, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon birinci sınıftaki öğrencilerin ödediği ücreti öder.
Haliç Üniversitesi Özel Koşullar
Güz ve Bahar Dönemi Ek Madde-1 Uygulama İlkeleri İçin Tıklayınız.
Hazırlık sınıfının zorunlu olduğu bölümlere yapılacak olan yatay geçiş tercihi (İngilizce İşletme, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık), hazırlık sınıfı okutulmayan bir bölüm veya programdan ise Haliç Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nın yapacağı dil muafiyet ve yeterlilik sınavından başarılı olması ya da Ulusal veya Uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Üniversitenin belirlediği başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelendirilmesi gerekir.
Yukarıda belirtilen belgelerin eksik veya hatalı olması halinde kesinlikle değerlendirme işlemi yapılmayacaktır.
Sorularınız için ogrencihizmetleri@halic.edu.tr adresine e-mail atabilirsiniz.