2023-2024 Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Duyurusu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2023-2024 Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Duyurusu

2023-2024 Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Duyurusu

​​​Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Haliç Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi hükümlerine uygun olarak Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihi ve diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı usul ve esasları için tıklayınız.

Haliç Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi için tıklayınız.


  • ​​​​​Haliç Üniversitesi Taban Puanları​​​​​​
  • ​​​​​Başvuru Koşulları​​​​​

a) Öğrenciler, kaydolduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile geçmek istedikleri yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirme puanını sağlamaları şartıyla (Başarı sıralaması şartı bulunan Mühendislik, Mimarlık programları için aranan başarı sırasının da sağlanması gerekmektedir) ön lisans veya lisans programlarına geçiş yapabileceklerdir.

b) Öğrenciler, Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilir ancak söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.

c) Hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere tüm sınıflara yatay geçiş başvurusu yapılabilir.

d) Başvuru sayısı belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda, başvuran en yüksek YKS puanlı adaydan başlayarak kontenjan kadar adayın kaydı yapılacaktır.

e) DGS puanı ile sadece DGS kılavuzlarında tanımlanan ön lisans alanlarının devam edebileceği yükseköğretim lisans programlarına başvuru yapılabilir ve adaylar ilgili yıl için programın DGS puanına sahip olmalıdırlar. İlgili yılda DGS ile öğrenci alınmamışsa öğrenciler o programa başvuru yapamazlar.

f) Özel yetenek sınavı ile bir Yükseköğretim Kurumuna kayıt olan öğrenciler sadece YKS Sonucuna göre öğrenci alan bölümlere Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş başvurusunda bulunabilir.

g) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlere Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş başvurusunda bulunulamaz.​

  • ​​​​​Başvuru Tarihleri​​​​​
​Yatay geçiş başvuru, ilan ve kayıt tarihlerine ilişkin takvim aşağıdaki gibidir:

​​Başvuru Tarihleri
08 Ocak 2024 - 26 Ocak 2024
​Sonuçların Web Sitesinde Duyurulması
​07 Şubat 2024
​Kayıt Tarihleri (Asil)
​12 Şubat 2024 - 16 Şubat 2024
​Kayıt Tarihleri (Yedek)
​19 Şubat 2024 - 21 Şubat 2024
  • ​​​​​Başvuru Ekranına Yüklenecek Belgeler​​​​​

a) Öğrenci Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan veya kayıtlı olunan Üniversiteden alınmış e-İmzalı ve/veya doğrulama kodlu PDF belge, e-İmzalı olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.)

b) Transkript/Not Durum Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan veya kayıtlı olunan Üniversiteden alınmış e-İmzalı ve/veya doğrulama kodlu PDF belge, e-İmzalı olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.)

c) ÖSYM Sonuç Belgesi (Kayıt olduğunuz üniversiteye yerleştiğinizi gösterir belge)

d) ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirilmeden önce ÖSYM'nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin yer aldığı puan belgeniz)

e) Disiplin Durum Belgesi (Disiplin durumu, öğrenci belgesinde belirtilmeyenler için belge ayrıca sisteme yüklenmelidir.)

f) Ders İçerikleri (Kayıtlı olunan programa ait derslerin içeriklerini gösteren PDF dosyası)

g) Eğitim görmekte olduğunuz üniversiteden alınacak “Daha Önce Merkezi Yerleştirme Puanına göre yatay geçiş yapmadığınıza" dair yazı (Öğrenci belgesinde Kayıt Türü Bilgisi varsa gerek yoktur.)

h) İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için) İngilizce bölümlere yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgelerinden biri.​


Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik tablosu aşağıdaki gibidir:​

​​Fakülte/Program
​Haliç Üniversitesi Yeterlik Sınavı
​YDS
YÖKDİL​
TOEFL (IBT)​​PTE Academic
​Öğretim dili tamamen yabancı dilde olan programlar
65
​70
​75
​72
​71

İngilizce Yeterlilik Belgesine sahip olmayan ve eğitim dili İngilizce olan bölümlere başvuran öğrencilerin üniversitemiz İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girip başarılı olması gerekmektedir.​


  • ​​​​​Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavı Takvimi​​​​​
  • Düzey Belirleme Sınavı: Güncellenecektir
  • İngilizce Yeterlilik Sınavı: Güncellenecektir




  • ​​​​​Başvuru Sistemi​​​
  1. 'Yeni Kullanıcılar' kısmından T.C. Kimlik Numarası ve e-postanızı girerek gelen şifre ile 'Mevcut Kullanıcılar' alanından giriş yapmanız gerekmektedir.
  2. Giriş işlemi sonrası gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  3. Başvuru işlemini gerçekleştiren öğrenciler kayıt oldukları e-posta adreslerine gelen onay e-postasını kontrol ederek işlemin gerçekleştiğini teyit edebilirler.
  4. Durum değişikliklerinde sisteme kayıt olduğunuz e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz.​
  • ​​​​​İletişim Bilgileri

​Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

0 (212) 924 24 44

ogrenciisleri@halic.edu.tr​