2023-2024 Bahar Dönemi Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Duyurusu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2023-2024 Bahar Dönemi Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Duyurusu

2023-2024 Bahar Dönemi Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Duyurusu

​​Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Haliç Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi hükümlerine uygun olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı'nda kurumlararası yatay geçiş yoluyla, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca ilan edilen tarihlerde öğrenci başvuruları alınacaktır.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nda yalnızca ön lisans programlarına, kurumlararası yatay geçiş ile başvuru yapılabilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı usul ve esasları için tıklayınız.

Haliç Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi için tıklayınız.


  • ​​​​​Kontenjanlar​​​​​
Kontenjanlar ve başvuru tarihleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca Yatay Geçiş Kontenjanları (yok.gov.tr) adresinde ilan edilecektir.
  • ​​​​​Başvuru Koşulları​​​​​

a) Bir yükseköğretim kurumunda aynı düzeyde ve eşdeğer (İsimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az yüzde 80'i (sekseni) aynı olduğu tespit edilen) bir programa kayıtlı olmak.

b) Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 veya dörtlük sistemde (2,29) olması şarttır.

c) Ön lisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

d) Kayıt dondurmuş olmak yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.

e) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programına geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alınan diploma programlarından, merkezi yerleştirme ile öğrenci alan diploma programlarına yatay geçiş yapılamaz.

f) Başvurular ilan edilen koşullar çerçevesinde, ilgili birim tarafından değerlendirmeye tabi tutulur. Koşulları sağlamayan adayların başvuruları reddedilir.

g) Dörtlük veya yüzlük sisteme göre elde edilen başarı notlarının birbirine dönüştürülmesinde, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenen dönüştürme tabloları kullanılır.​

  • ​​​​​Başvuru Tarihleri​​​​​
​Yatay geçiş başvuru, ilan ve kayıt tarihlerine ilişkin takvim aşağıdaki gibidir:

​​Başvuru Tarihleri
08 Ocak 2024 - 26 Ocak 2024
​Sonuçların Web Sitesinde Duyurulması
​07 Şubat 2024
​Kayıt Tarihleri (Asil)
​12 Şubat 2024 - 16 Şubat 2024
​Kayıt Tarihleri (Yedek)
​19 Şubat 2024 - 21 Şubat 2024
  • ​​​​​Başvuru Ekranına Yüklenecek Belgeler​​​​​

a) Öğrenci Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan veya kayıtlı olunan Üniversiteden alınmış e-İmzalı ve/veya doğrulama kodlu PDF belge, e-İmzalı olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.)

b) Transkript/Not Durum Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan veya kayıtlı olunan Üniversiteden alınmış e-İmzalı ve/veya doğrulama kodlu PDF belge, e-İmzalı olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.)

c) ÖSYM Sonuç Belgesi (Kayıt olduğunuz üniversiteye yerleştiğinizi gösterir belge)

d) ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirilmeden önce ÖSYM'nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin yer aldığı puan belgeniz)

e) Disiplin Durum Belgesi (Disiplin durumu, öğrenci belgesinde belirtilmeyenler için belge ayrıca sisteme yüklenmelidir.)

f) Ders İçerikleri (Kayıtlı olunan programa ait derslerin içeriklerini gösteren PDF dosyası)

g) %10 Belgesi (İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına başvuran öğrenciler için)

h) İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için) İngilizce bölümlere yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgelerinden biri.


Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik tablosu aşağıdaki gibidir:​

​​Fakülte/Program
​Haliç Üniversitesi Yeterlik Sınavı
​YDS
YÖKDİL​
TOEFL (IBT)​​PTE Academic
​Öğretim dili tamamen yabancı dilde olan programlar
65
​70
​75
​72
​71

İngilizce Yeterlilik Belgesine sahip olmayan ve eğitim dili İngilizce olan bölümlere başvuran öğrencilerin üniversitemiz İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girip başarılı olması gerekmektedir.​


  • ​​​​​Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavı Takvimi​​​​​
  • Düzey Belirleme Sınavı: Güncellenecektir
  • İngilizce Yeterlilik Sınavı: Güncellenecektir



  • ​​​​​Başvuru Sistemi​​​
  1. 'Yeni Kullanıcılar' kısmından T.C. Kimlik Numarası ve e-postanızı girerek gelen şifre ile 'Mevcut Kullanıcılar' alanından giriş yapmanız gerekmektedir.
  2. Giriş işlemi sonrası gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  3. Başvuru işlemini gerçekleştiren öğrenciler kayıt oldukları e-posta adreslerine gelen onay e-postasını kontrol ederek işlemin gerçekleştiğini teyit edebilirler.
  4. Durum değişikliklerinde sisteme kayıt olduğunuz e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz.​
  • ​​​​​İletişim Bilgileri

​Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

0 (212) 924 24 44

ogrenciisleri@halic.edu.tr​