Üniversitemiz

ADAY ÖĞRENCİ

Tarihçe

Haliç Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 23 Kasım 1998'de eğitime başlamıştır.

Haliç Üniversitesi, 10 bin öğrencisinin devam ettiği 7 Fakülte, 2 Yüksekokul,  1 Meslek Yüksekokulu, Konservatuvarı ve Lisansüstü Enstitüsü ile sağlık, mühendislik, mimarlık spor, sanat gibi geniş bir spektrumda eğitim ve araştırma misyonuna 1998 yılından beri devam eden Türkiye’nin öncü Vakıf Üniversitesidir.

Tasarım ve yaratıcılığı merkezine koyan Üniversitemizin problemlere farklı açılardan bakarak çözümler üretebilen bireyler yetiştirme önceliği ile bugüne kadar mezun olan 18 bin öğrencisinin Türkiye ve dünyaya etkisi ile uluslararası sıralamalarda yer almaktadır.

Sizleri de Haliç’te aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir.