• HIZLI ERİŞİM
  • captcha captcha

Firma - Sıkça Sorulan Sorular

Haliç Üniversitesi SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI (SEP) nedir?

SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI Haliç Üniversitesi ön lisans ve lisans programı öğrencilerinin eğitimi sırasında bir iş yerinde çalışmasına dayalı uygulamalı beceri eğitimidir. Program sınıf/laboratuvar/atölye dersleri dışında, ilgili kuruluş ile ortak projelendirilmiş, birlikte yönetilen ve işyerinde uygulanan bir eğitim modelidir.

Firma olarak Haliç Üniversitenizin SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMINA neden katılalım?

Haliç Üniversitesi SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na katılan firmaların birkaç avantajı olacaktır:

* Ön lisans ve lisans seviyesinde geçici mesleki ve teknik eleman bulma imkanı,
* Büyüme dönemleri için hazır insan kaynağı yaratma kapasitesi,
* Firma personeline Haliç Üniversitesi lisansüstü eğitim ücretlerinde % 35 indirim imkanı,
* Firma personeline Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sertifika programları ve kurslarında değişen oranlarda indirim imkanı.

Firma olarak Haliç Üniversitenizin SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMINA nasıl müracaat edebiliriz?

Haliç Üniversitesi web sitemizin Ana Sayfasında sağ üst köşede yer alan MERKEZLER yazısına tıklarsanız SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI yazısı çıkar. Bu yazının altındaki DETAYA GİT yazısına tıklayınca SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI sayfamız açılır. Açılan sayfanın sağındaki menüden FİRMA BAŞVURU FORMU’na tıklayıp firma bilgilerinizi girdiğinizde size en kısa sürede dönüş yapılacaktır.

SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na katılmayan ancak Haliç Üniversitesi öğrencilerine staj imkanı sunan firmalar bu programa katılabilir mi? Katılırsa staj yapan mevcut Haliç  Üniversitesi öğrencileri SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na dahil olabilir mi?

SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na katılmayan ancak Haliç Üniversitesi öğrencilerine staj imkanı sunan firmalar SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na katıldıkları anda hali hazırda staj yapan öğrencilerde SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na dahil edilebilir. Ancak bir öğrenci, SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’nda 140 iş saatini tamamlamadan bir dönemi, 420 iş saatini tamamlamadan da üç dönemi diğer bir ifadeyle SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’nı tamamlamadığı için SEKTÖRDE EĞİTİM  PROGRAMI SERTİFİKASI’nı alamaz.

Öğrencinin SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’nda çalışma süresi ne kadardır?

Öğrenci SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’nda her dönem 14 hafta olup sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde (ders programına göre 1 ile 2,5 gün arası – Cumartesi yarım gün) haftada en az 10 saatten toplam 140 saat, yaz döneminde ise haftada 5 güne kadar en az 140 saat veya daha fazla çalışabilir.

Öğrencinin SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na devam sürekliliği nedir?

SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI süresinde öğrencilerin izin hakkı bulunmamaktadır. SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’nda öğrenci firmanın çalışma sürelerine uymak  zorundadır. Rapor işyerine devamsızlık için mazeret sayılmaz. Öğrencinin rapor alsa dahi devamsızlık süresi Sektörde Eğitim süresinin % 20’sini aşarsa öğrenci devamsızlıktan başarısız sayılır. İzinsiz veya mazeretsiz 3 günden fazla işe gelmeyen öğrencinin Sektörde Eğitim Eğitimine derhal son verilerek durum işyeri tarafından      SEKTÖRDE EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ’ne bir yazı ile bildirilir.

Öğrencinin SGK işlemlerinin yapılması ve SGK primlerinin ödenmesini hangi kurum yapacaktır?

Öğrencinin SGK işlemlerinin yapılması ve SGK primlerinin ödenmesi, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca Haliç Üniversitesi tarafından yapılacaktır.

Firma olarak Üniversitenizdeki hangi bölüm veya programlardan öğrenci seçebiliriz?

Haliç Üniversitemiz ile Sektörde Eğitim Protokolünü imzalamanızdan sonra firmanıza EK-3 formu gönderilir. EK-3 Formunda Üniversitemizdeki tüm Bölüm ve Programlarla ile birlikte talep ettiğiniz yer öğrenci miktarları ve niteliklerini belirtebilirsiniz.

Haliç Üniversitesi SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’nda öğrenciye firma tarafından bir ücret ödenecek midir?

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 25. maddesi uyarınca firma, öğrenciye çalıştığı gün sayısı kadar stajyer ücreti ödemekle yükümlüdür. Ayrıca SEP öğrencisine öğle yemeği vermesi, varsa ulaşım için servis hizmetinden faydalandırması beklenmektedir.

Haliç Üniversitesi SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na katılan firmalar SEP öğrencileri ile bir iş sözleşmesi yapacaklar mıdır?

Haliç Üniversitesi SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’na katılan firmalar SEP öğrencileri ile İşbirliği Protokolü (Belgesi) çerçevesinde hazırlanan ve kurum ile öğrencinin yükümlülüklerini belirleyen EK-5 SEP Firma Öğrenci Uygulama Sözleşmesi (2 nüsha) imzalarlar. Firma çalışma alanı ve prosedürlerine göre (ücret vs)gerekli hallerde sözleşmeye ilave maddeler koyabilir.

Haliç Üniversitesi SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI’nda çalışmaya başlayan öğrenci ile beklemediğimiz sorunlar yaşadık. Artık öğrenci ile çalışmayı arzu etmezsek ne olacaktır?

Haliç Üniversitesi SEKTÖRDE EĞİTİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ’ne durum bir yazı ile bildirilip öğrencinin firma ile ilişkisi kesilir.

DİĞER MERAK ETTİKLERİNİZ İÇİN HALİÇ ÜNİVERSİTESİ SEKTÖRDE EĞİTİM YÖNERGESİNE BAKINIZ