Opera Bölümü öğrencilerimiz Erasmus bursu kazanarak Çek Cumhuriyetinin Brno Kentine gitti
Eklenme Tarihi : 08.03.2016

Konservatuvarımız Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümü Lisans 3 öğrencileri Ayşenur AYYILDIZ ve Berk DALKILIÇ 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılı için “ERASMUS BURSU” kazanarak ÇEK Cumhuriyetinin Brno Kentine gitmişlerdir.

Öğrencilerimiz Avrupanın kayda değer müzik Akademisi Janáček Academy of Music and Performing Arts in Brno”da bir yarıyıl Şan eğitimi alacaklardır.

Ayşenur AYYILDIZ bu okulda Prof. Helena Kaupová ile Berk DALKILIÇ  Prof. Zdeněk Plech ile çalışacaklar ve diğer derslerde eğitim göreceklerdir.Ayrıca Berk DALKILIÇ bu okulun bu yıl sahneleyeceği İtalyan besteci “Domenico Cimarosa'nın”  “L'impresario in Angustie” operasında “Maestro di Capella” rolünü seslendirmek için seçilmiştir.Öğrencilerimizi kutluyor, Ülkemizi ve Okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyor başarılar diliyoruz.

Öğrencilerimiz ilk günden çalışmalarına ve derslerine başlamışlar.

Berk DALKILIÇ  Prof. Zdeněk Plech ile ilk dersini yaptı.

Berk DALKILIÇ’ın rol alacağı temsil bu sahne ve salonda sergilenecektir.