Haliç Gönüllülük Kulübü Benim Geleceğim Projesi Kapsamında Konya ve Kayseri'de
Eklenme Tarihi : 12.05.2016

Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü’nün gerçekleştirmekte olduğu “Benim Geleceğim Projesi”, ülkemizin 81 iline ulaşmak istenen bir Gönüllülük projesidir. Projenin 6.sı tamamlanmış olup bu proje dahilinde “Konya ve Kayseri” illerine gidilmiştir. Bu projede ilk durak Konya-Bozkır-Dereiçi İlkokulu’ydu. Gönüllülerimiz, okulumuzda “Etkinlik ve Bilgisayar Teknolojileri ” olmak üzere iki sınıfı, öğrencilerin daha iyi şekilde faydalanabilecekleri bir hale getirmeye çalıştılar. Bir kısım gönüllüler içeride boya ve tadilat işleri ile uğraşırken diğer gönüllülerimiz, öğrencilerle atölye çalışmaları ile onları eğlendirerek, onlara yaşayabilecekleri sosyal sıkıntılar ile ilgili söyleşiler yapıldı. Bunun yanı sıra sınıflarımıza bilgisayarlar, kitaplar ve öğrencilerinin zamanlarını geçirebilecekleri satranç gibi oyunlar bırakıldı. Konya ilimizdeki okulumuzu öğrencilerimize teslim ettikten sonra ikinci durağımız olan Kayseri’ye doğru yol alındı.

Kayseri’de öğrencilerin faydalanabileceği; kitap okuyabileceği, ders çalışabileceği, bilgisayarlardan yardım alabileceği bir “Etkinlik Sınıfı” yapıldı. Konya’da olduğu gibi gönüllülerimiz “Çocuk İstismarı” hakkında çocukları bilgilendirmek amacı ile küçük bir söyleşi düzenledi. Bunun yanı sıra öğrencilerin de bulunduğu “Pamuk Prenses ve 7 cüceler” tiyatrosu günün sonunda hem öğrencilere hem de gönüllülerimize karşı sergilendi.

Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü, bu projeye başladıkları ilk günkü gibi aynı kararla ülkemizin dört bir yanına ulaşmak istemektedirler ve bu projenin diğer üniversitelere de örnek olmasını dilemektedirler.