Dârü’l-Elhân 100. Yıl Kutlama Konseri Süreyya Operası’nda gerçekleştirildi. Beste yarışmasında Konservatuvarı Opera bölümü öğretim üyemiz Doç. Mesruh Savaş “Düşler Dağı” adlı orkestra yapıtı ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Eklenme Tarihi : 27.11.2017

“Dârü’l-Elhân’dan Günümüze İÜ Devlet Konservatuvarı Paneli” ve “Dârü’l-Elhân 100. Yıl Kutlama Konseri”, 26 Kasım 2017 tarihinde Süreyya Operası’nda gerçekleştirildi. Programa İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da katıldı.

“Dârü’l-Elhân’dan Günümüze İÜ Devlet Konservatuvarı” paneli İÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak İÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Aygül Günaltay, Prof. Dr. Mehmet Alkan, Prof. Dr. Namık Sinan Turan ve Dr. Murat Katoğlu katıldı. Panelde İÜ Devlet Konservatuvarı’nın tarihi köklerinde yer alan Dârü’l-Elhân’dan günümüze uzanan süreçte kuruma ait eğitim, sanat ve kültür politikaları ele alındı.

Panelin ardından düzenlenen “Bizim Sesimiz” konulu Fuaye Konseri’nde ise İÜ Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Öğrencileri tarafından Türk bestecilerinin vokal eserlerinden seçmeler seslendirildi.

Dârü’l-Elhân 100. Yıl Kutlama Konseri ve “İstanbul Üniversitesi Ulusal Beste Yarışması” ödül töreni ise akşam saat 20.00’de gerçekleştirildi. Ödül töreninde ödül kazan bestecilere ödül ve plaketleri İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından takdim edildi. Beste yarışmasında Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Opera bölümü öğretim üyesi Doç. Mesruh Savaş “Düşler Dağı” adlı orkestra yapıtı ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye giren bestecilerin eserlerinin ayrıca 2018 yılında İÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni orkestrası Tarafından seslendirileceği ilan edildi.

Program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Konservatuvarı Opera bölümü öğretim üyesi Doç. Mesruh Savaş tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.