ADAY ÖĞRENCİ

Trisad Triko Atölyesi Açılış Töreni

21.02.2020

Triko sektörü tasarımla, tasarımcılar triko sektörü ile buluşuyor

1994 yılından beri triko sektörüne hizmet veren Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD), 20 yıllık geçmişi ile 200’e yakın seçkin üyesi bulunmaktadır. TRİSAD Meslek Lisesi ile eğitime verdiği değeri yıllardır gösteren TRİSAD, sektöre birçok ara eleman yetişmesini sağlamıştır. Sektörde eğitime büyük önem veren TRİSAD, üretim tecrübesini tasarımla buluşturacak önemli bir adım atmak üzere Haliç Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarım ile işbirliği başlatmıştır.

Haliç Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü, 2006 yılından beri Türkiye’de alanında sektöre tasarımcı yetiştiren öncü kurumlardan biridir. Lisans eğitiminin yanı sıra, yüksek lisans ve vakıf üniversiteleri arasında Sanatta Yeterlilik eğitimi veren tek kurumdur.

Haliç Üniversitesi bünyesinde kurulan ve açılışı 21 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan TRİSAD Triko Atölyesi bünyesinde, ülkemizin önemli üretim ve ihracat sektörü olan triko alanında eğitim almış tasarımcılar yetişecektir. TRİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa BALKUV ve Tekstil ve Moda Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Şöhret Aktepe DAL girişimiyle oluşturulan triko atölyesinde dönem içinde 300’den fazla öğrenci eğitim alacak ve yılda 40 öğrenci mezun olarak sektörde yerini alacaktır. Üretimin tasarımla buluşmasını sağlayan bu önemli girişim ile üreticiler ve markalar hem iç piyasa, hem de ihracata önemli katma değer sağlayacak tasarım ürünleri ile ülkemize döviz girdisinin artmasına katkı sağlayacaklardır.

Tarih: 21 Şubat 2020 Cuma

Yer: Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu

Saat: 11:00

PROGRAM AKIŞI