ADAY ÖĞRENCİ

Haliç Üniversitesi’nden Çevre Dostu Adım

05.06.2020

Günümüzde insanoğlu bilinçsiz tüketim, israf, fosil kaynakların kullanımındaki artış gibi sebeplerle doğada telafisi zor izler bırakmakta. Bunların başında son yıllarda etkisini yakından hissettiğimiz iklim değişikliği ve çevre kirliliği gelmekte. Birleşmiş Milletler gidişatı tersine çevirip, toplumların çevre bilincini artırmak amacıyla 1972 yılında 5 Haziran gününü “Dünya Çevre Günü” olarak ilan etmiştir. Bu bağlamda her yıl 5 Haziran günü insanlarda farkındalık uyandırmak amacıyla çeşitli girişimler yapılmaktadır.

Haliç Üniversitesi ailesi olarak bu bilinçle kolları sıvayarak doğaya olan minnetimizi göstermek için 5 Haziran Cuma günü saat 11:00’de Sarıyer Kısırkaya Plajını temizlemeye gidiyoruz. Macerasever ile tanıdığımız Orkun OLGAR’ ın da eşil edeceği etkinlik NTV kanalından naklen yayınlanacaktır. Etkinliğe katılmak isteyen tüm öğrencilerimiz ve personelimiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile irtibata geçebilirler.