İngilizce Hazırlık Koordinatörlüğü'nün İngilizce Yeterlilik Sınavı ve Seviye Tespit Sınavı Hakkında
Eklenme Tarihi : 25.08.2017

İngilizce Hazırlık Koordinatörlüğü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı  İngilizce Yeterlilik Sınavı 06 Eylül 2017 Çarşamba günü Saat: 11:00'de Sütlüce Yerleşkesi A-101 ; A- 102 ve (gerekirse) B 101 numaralı dersliklerde yapılacaktır. Sınava gelen öğrencilerin öncelikle A-101 ve A-102 dersliklerinde en geç saat 10.45'e kadar hazır bulunmaları gerekmektedir.

Bu İngilizce Yeterlilik Sınavı'na bir veya iki senedir Hazırlık Programı'nda kayıtlı olarak okumuş fakat henüz Yeterlilik Sınavı'nda başarılı olamamış öğrenciler ile Amerikan Kültür ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim-Tercümanlık ve İngilizce İşletme bölümlerine ilk defa (bu sene yeni) kayıt yaptırmış öğrenciler gireceklerdir; ayrıca bu sene yeni kayıt yaptıran öğrencilerden isteğe bağlı olarak Hazırlık Programı'na katılmak isteyen öğrenciler ve (yatay geçiş gibi) başka sebeplerden dolayı İngilizce yeterliliğini göstermek zorunda olan öğrenciler girebilir.  Yeterlilik Sınavı'nın mazereti yoktur.

06 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan bu Yeterlilik Sınavı'nda barajı geçemeyerek başarılı olamayan öğrenciler ise, Hazırlık Programı'ndaki sınıflarının belirlenmesi için, 08 Eylül 2017 Cuma günü saat 11:00'de Seviye Tespit Sınavı'na gireceklerdir. Seviye Tespit Sınavı Sütlüce Yerleşkesi -2'inci kattaki bilgisayar laboratuvarlarında yapılacaktır. (Laboratuvar numaraları gerekirse sınav haftası duyurularda yayınlanacaktır.) Öğrencilerin en geç saat 10.45'e kadar bilgisayar labarotuvarlarında hazır bulunmaları gerekmektedir.Bu sınavın da mazereti yoktur. Bu sınava girmeyen Hazırlık Programı öğrencileri, birinci kur (seviye) olan Başlangıç (Elementary) programıyla öğrenimlerine başlarlar. Sınavın sonucuna göre oluşturulacak yeni Hazırlık sınıfları öğrenci listeleri en geç 11 Eylül 2017 Pazartesi gününe kadar duyurulacaktır.