Ders seçimi yapacak öğrencilerimizin dikkatine
Eklenme Tarihi : 28.09.2016

OTOMASYON ŞİFREMİ NASIL ALIRIM

• Ders seçimleri 28 Eylül 2016 Çarşamba günü başlayacak olup 01 Ekim 2016 tarihi 23.59’a kadar devam edecektir.
  • İlk defa sisteme giriş yapıp ders seçimi yapacak öğrencilerimiz ‘Otomasyon Şifremi Nasıl Alırım’ linkine tıklayıp gerekli adımlar dahilinde şifrelerini oluşturup sistemlerine giriş yapabilirler.
  • 2016-2017 Güz Döneminde ders seçimi yapacak öğrencilerimiz ders kayıtlarını Danışman gözetiminde veya internet ortamında (http://ogr.halic.edu.tr/ web adresinden) kendi otomasyon sistemlerine giriş yaparak yapacaklardır.
  • Otomasyon sistemlerinden ders seçimi yapan öğrencilerimiz yaptıkları işlem sonucunda Seçimi Onayla butonuna basmaları gerekmektedir. Seçimi Onayla yapmadığınız sürece ders seçim işleminiz tamamlanmayacaktır.
  • Danışman gözetiminde veya münferit olarak internet üzerinden ders kaydı yaptırıp Seçimleri onaylayan öğrencilerimiz seçtikleri dersleri danışmanlarına onaylatmaları gerekmektedir. Danışman Onayı verilmediği sürece ders seçim işleminiz tamamlanmayacaktır. Danışmanlarınıza sistem üzerinden mesaj atabilirsiniz.
  • İlgili danışman onayı ve en son muhasebe onayından (otomatik olarak verilmektedir)  sonra işlemleriniz tamamlanmış olacaktır.

2016 – 2017 Eğitim – Öğretim yılında Yatay Geçiş ile Üniversitemize kayıt olan öğrencilerin ders seçimleri;

• Yatay geçiş ile okulumuza gelen öğrencilerin Muaf oldukları dersler intibak dönemi altında sistemlerine girilmiştir. Bu öğrenciler ders seçme esnasında Muaf oldukları dersleri seçmemelidirler.

Ders seçimleri ile ilgili genel esaslar;

• Öğrenim ücretini ödemeyen öğrencilerin Muhasebe Onayı verilmediği sürece Döneme ait ders seçme işlemleri tamamlanmayacaktır. Ders kaydı yaptırmış olsalar dahi seçtikleri dersler iptal edilecektir.
  • Öğrenci, kayıt işlemleri tamamlanmadığı sürece derslere devam edemez, bu derslerin sınavlarına giremez, derslerden not alamaz.
  • Ders seçme ekranında programınıza ait tüm dersler çıkabilir. Bu bütün dersleri seçeceğiniz anlamına gelmemektedir. Döneminize ait Zorunlu ve Seçmeli Dersleri seçmeniz gerekmektedir. Tüm derslerinizi alıp almadığınızın kontrolünü Not Durum Listenizden kontrol edebilirsiniz. Eğer Bir dersin ismi Siyah Bold yazıyor ise o dersi almakla yükümlüsünüzdür.
  • Öğrencilerimizin öncelikli olarak eğer var ise başarısız oldukları dersleri ve daha sonrada mevcut döneme ait dersleri almaları gerekmektedir.
  • Devamsızlık nedeniyle başarısız olunan derslerin tekrarında devam zorunluluğu vardır.
  • Kayıtlı tüm öğrencilerimiz (1.sınıf öğrencilerimiz hariç, Yatay Geçiş, DGS, öğrenim süresi uzayan öğrencilerimiz dahil) en fazla alabileceği kredi miktarı toplam 50 AKTS’dir.
  • ÇAP/YANDAL öğrencilerinin anadal ve diğer programdan alabilecekleri toplam AKTS 50 AKTS’yi aşamaz.