2017 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklanmıştır.
Eklenme Tarihi : 03.10.2017

Kayıt Tarihleri ve Kayıt Adresi

•  Üniversitemize kayıtlar, ÖSYM’nin belirtmiş olduğu 04-10 Ekim 2017 tarihlerinde ve 09.00 – 17.00 saatleri arasında Sütlüce Kampüsümüzde (Sütlüce Mah. İmrahor cad. No: 82 Beyoğlu / İstanbul) alınacaktır.

ÖSYM’nin belirtmiş olduğu tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

​Kayıt İçin İstenen ve Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

• Nüfus cüzdanının fotokopisi (aslını ibraz ederek)
  • ÖSYM sınav sonuç belgesi (internet çıktısı)
  • 2 Adet Transkript ve 1 Adet Ders İçeriği
  • Lise diploması aslı ve fotokopisi
  • 2 yıllık Diploma aslı ve fotokopisi (veya geçici mezuniyet belgesi aslı)
  • Askerlik Durum Belgesi (1997 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için)
  • 2 Adet vesikalık fotoğraf (4.5x6 ebadında, son 6 ay içinde önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf geçerli değildir.)
  • Yurt dışından alınmış diplomalar için ek olarak: Lise diplomasının noter tasdikli Türkçe tercümesi.
  • Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren TC Milli Eğitim Bakanlığı’ndan veya yurt dışındaki Türkiye Büyükelçiliklerinden alınan diploma denklik belgesi.

Eksik evrak ile kesinlikle kayıt alınmayacaktır.

Kayıt İle İlgili Önemli Bilgiler

• Adayların kayıt için bizzat başvurmaları veya vekil tayin ettiği kişilerin bizzat başvurmaları gerekmektedir.
  • Posta yolu ile kayıt yapılmaz.
  • Eksik evrak ile kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

Öğrenim Ücretleri ve Ödemeler

•  Üniversiteye kayıt yaptırmak ve dönem başlarında kayıt yenilemek için öğrencilerin bursluluk durumlarına göre ödemekle yükümlü oldukları öğrenim ücretlerini ÖSYM tarafından ilan edilen süreler içinde ödemeleri şarttır.
  • Öğrencimiz 18 yaşından küçük ise velisi ile gelmesi gerekmektedir. Eğer öğrencimiz 18 yaşından büyük ve gelir beyanında bulunamayacak ise velisi ile gelmesi, ancak velisinin gelemeyeceği hallerde ise mutlaka velisinden noter onaylı vekâletname alması gerekmektedir.
  • Ücretler kayıt esnasında tamamı peşin veya %25’i nakit ödenmek şartı ile geri kalanı 8 eşit taksitle ödenebilir. Tamamı peşin ödemelerde %5 peşin indirimi uygulanmaktadır.
  • %25 peşinatını nakit ödeyecek velilerimizin ödemelerini, Sütlüce Yerleşkesi ’ne gelmeden önce HERHANGİ BİR YAPI KREDİ ŞUBESİNDEN YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.
  • Yapı Kredi – Unkapanı Şubesi
    Alıcı Adı : T.C Haliç Üniversitesi
    IBAN NO : TR20 0006 7010 0000 0044 747099
    Açıklama : Öğrenci Adı, Soyadı, T.C Kimlik Numarası
    Ödemeler ile ilgili tüm bilgilendirmeye Üniversitemiz Öğrenci Muhasebesi biriminden ulaşabilirsiniz. ogrencimuhasebesi@halic.edu.tr
  • Taksitlendirme işlemleri için gelir beyanında bulunabilecek bir kişinin mutlaka yanınızda olması gerekmektedir.
  • İşletme sahibi olan veliler için, Vergi Levhası ve 2016 beyannamesi ve tahakkukları
  • Çalışan veliler için, iş yerinden onaylı maaş bordrosu

Lisans Eğitim öğretim ücretleri için; http://aday.halic.edu.tr/lisans-kontenjanlar-puanlar-ucretler

Sütlüce Yerleşkesi ’ne ulaşım sağlamak için aşağıdaki yolları izleyebilirsiniz.

Anadolu Yakası’ndan geliyorsanız;
Kadıköy’den metrobüs ile Halıcıoğlu durağına ulaşarak, buralardan ücretsiz ring seferleriyle,
Üsküdar vapur iskelesinden Sütlüce iskelesine ulaşarak buradan 10 dakika yürümeyle,

Avrupa Yakası’ndan geliyorsanız;
Beylikdüzü ve Avcılar’dan hareket eden metrobüs ile Halıcıoğlu durağına ulaşarak buradan ücretsiz ring seferleriyle,
Seyrantepe – Topkapı, Şişhane - Alibeyköy dolmuş hatları ile,

• 41ST Seyrantepe – Topkapı
  • 36T Cebeci – Taksim
  • 54HŞ Hasköy – Şişli
  • 47 Yeşilpınar – Eminönü
  • 47E Binevler – Eminönü
  • 47N Nur Sitesi Eminönü
  • 47Ç Güzeltepe – Eminönü Otobüs hatları ile Sütlüce Yerleşkesi ‘ne ulaşabilirsiniz.

Sütlüce Yerleşkemizin detayları için tıklayınız