Bölüm Hakkında

Gıda Teknolojisi bölümü, gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ile gıdalar üzerinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında ve sonuçlarının yorumlanmasında görev alan meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bölüm mezunları, gıda sanayii ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarında gıda üreten fabrikaların gıda laboratuvarlarında ve özel gıda laboratuvarlarında ara teknik eleman olarak çalışabilirler.

Kuruluş Yılı  2011 - 2012
Puan Türü YGS-2
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Yerleşke Bilgisi Sütlüce  Yerleşkesi

2017-18 Eğitim Döneminde Üniversitemiz aşağıdaki şekilde öğrenci almıştır.

Program Adı Burs Oranı Taban Puan Başarı Sırası
Gıda Teknolojisi Tam Burslu 265,76893 375.871
Gıda Teknolojisi %50 Burslu 197,08364 1.134.154
Gıda Teknolojisi % 25 Burslu    

​Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji

Üniversitemizde  ​Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Beslenme ve Diyetetik