Genel Bilgi

Eğitim Dili:

Eğitim dili Türkçe’dir.

Eğitimin Süresi: Hastane ve Sağlık Kuruluşları Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlama süresi tez/dönem projesi dâhil azami üç yıldır.

Ders Gün ve Saatleri: Dersler haftanın günlerine yayılmış olarak 19.00–22.00 saatleri arasında hafta içi yapılmaktadır. Çalışanların ve sektörün çalışma koşulları dikkate alınarak ders saatlerinde ve günlerinde değişiklik yapılabilmektedir.

Eğitim Yeri: Eğitim Sütlüce Yerleşkesi’nde yapılmaktadır.

Adres : Sütlüce Mah. İmrahor Cad. No: 82 Beyoğlu - İSTANBUL
​Telefon : (0 212) 924 24 44  - 444 2542

Başvuru Dönemleri: Kayıtlarımız Güz ve Bahar Dönemi olmak üzere yılın iki ayrı periyodunda yapılmaktadır. Başvurular Ağustos ve Ocak aylarında yapılmakta, gerekli koşulları taşıdığı saptanan adaylar mülakata alınmakta ve genel değerlendirme sonrası kesin kayıt hakkını kazanan öğrencilerimizin kayıt işlemleri bu dönemleri izleyen ilk hafta sonuna kadar tamamlanmaktadır.

İnternet sitemizin duyurular bölümünde kesin tarihler belirtilmektedir.

Güz Dönemi
Başvuru Tarihleri Ağustos

Bahar Dönemi
Başvuru Tarihleri Ocak

Bilimsel Hazırlık Dönemi:

İşletme ve İktisat alanı dışındaki alanlarda lisans derecesine sahip olan adayların Programı izleme konusunda karşılaşabilecekleri güçlükleri ortadan kaldırmak ve bir alt yapı oluşturmak amacıyla, transkripleri ve derslerinin içeriğine göre belirlenen bir Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulmaktadırlar. Temel işletmecilik derslerinin verildiği bu programın süresi en fazla iki yarıyıl olmakta, Bilimsel Hazırlık Programını tamamlayan öğrenciler yüksek lisans programına katılmaktadırlar.

Giriş Bilgileri

Hastane ve Sağlık Kuruluşları Yönetimi Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Kayıt Koşulları

Bölüm

Kontenjan

Kayıt Koşulları

Hastane ve Sağlık Kuruluşları Yönetimi
Anabilim Dalı

Her Akademik Yılın Başında İlan Edilir

Dört yıllık lisans diplomasına sahip olmak
Tezli program için (ALES) Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 55 puan almış olmak.

•    Alan dışından gelen öğrencilere Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.
  •   Tezsiz program da ALES şartı aranmaz.

Detaylı bilgi için: Haliç Üniversitesi lisansüstü Eğitim-Öğretim ve sınav yönetmeliği