Bölüm Hakkında

Gıda Teknolojisi Programı, Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2012-2013 öğretim yılında açılmıştır. Eğitim ve öğretim “birinci öğretim” kapsamında olup, 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır. Bu iki yıllık süreçte programda teorik dersler, laboratuvar uygulamaları ve endüstriye dayalı öğretim verilmektedir.

Bölüm Olanakları: Program öğrencilere gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ile gıdalar üzerinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında ve sonuçlarının yorumlanmasında görev alan meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlamıştır. Programda öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim ile analitik düşünme yeteneği kazandırılarak gıda güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır. Haliç Üniversitesi Gıda Teknolojisi Programı’nda, öğrencilerin öğretim süresince edinmiş oldukları teorik bilgileri pratikte uygulamak adına 45 iş günü süreyle yaz stajı yapma zorunlulukları bulunmaktadır.

Kariyer Olanakları: Program mezunları, gıda sanayi ile ilgili kamu (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarında (meyve ve sebze ürünleri, et ve süt ürünleri, bitkisel yağ ve tahıl ürünleri ve fermente ürünlerin üretildiği işletmeler, hazır yemek sanayi ve özel laboratuvarlar ve bunların AR-GE ve kalite kontrol laboratuvarları) “Gıda Teknikeri” olarak çalışabilmektedirler.

Dikey Geçişle Geçilen Programlar: Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji Programları gibi 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirler.

Gıda Teknolojisi Programının öğrenim süresi iki yıl olup öğrenim dili Türkçe’dir.

Kuruluş Yılı  2011 - 2012
Puan Türü YGS-2
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Yerleşke Bilgisi Sütlüce  Yerleşkesi

2017-18 Eğitim Döneminde Üniversitemiz aşağıdaki şekilde öğrenci almıştır.

Program Adı Burs Oranı Taban Puan Başarı Sırası
Gıda Teknolojisi Burslu 265,76893 375.871
Gıda Teknolojisi P 197,08364 1.134.154
Gıda Teknolojisi % 25